tiistai 26. kesäkuuta 2012

Oodi Taimille!

Taimi täyttää 10 vuotta 27.6.2012. Onpa aika pysähtyä suurella kiitollisuudella muistelemaan upean koiran huikeita saavutuksia ja elämän kohokohtia, ja juhlimaan tulevia vuosia, joita toivottavasti tulee olemaan vielä monta edessä.
Taimi on Suomen tottelevaisuusvalio. Toko puolella olemme käyneet myös SM-kisat v. 2007, jolloin Taimi teki hienon puhtaan liikesuorituksen, mutta yksilöfinaaliin se ei ihan riittänyt. Kovasti arvostan kuitenkin sitä kisaa! Ranskassa kävimme kisaamassa tottelevaisuuden rotumestaruudesta Vendômessa v. 2009, edellisenä vuonna se oli suorittanut Autunissa CSAU:n excellent arvosanoin.Taikku on ensimmäinen koirani, jolla kilpailin korkemmalla tasolla tokossa, ja TVA titteli oli unelmieni täyttymys. Taimi oli aina luotettava ja helppo kisakamu, joka teki aina parhaansa ja jotenkin nautti itsekin huomiosta ja tietenkin yhdessä tekemisestä. Suurin palkkio Taimille on aina ollut tekemisen ilo, mamin kehut ja tyytyväisyys, ja sitä on riittänyt!

PK-puolella ura jäi hieman kesken. Taimi oli hiottu parhaimpaan teräänsä EK3 luokassa ja tavoitteena oli saada sm-paikka ja se kva-titteli, mutta tuohon aikaan oli ihan mahdotonta saada ykkösten metsästykseen kisapaikkoja 500 km säteeltä, ja Taimille alkoi tulla ikääkin niin, että hyppääminen muodostui aina vain vaikeammaksi. Haikein mielin nielin pettymyksen, ja keskityin muihin iloihin ihunan veteraanini kanssa muistelemaan huikeita täyden pisteen maastosuorituksia ja 93 pisteen tottissuorituksia.
EK kolmoskoularista olen ylpeä! Unohtamatta ek-rotumestaruutta ja hienoja hetkiä treenimetsissä ja leireillä kivan hakuporukan ja ihan parhaiden koutsien kanssa. Taimi kiittää maalimiehiään matkan varrella leikeistä, herkuista ja kehuista!

Taimi on missipuolella niiden harvojen briardien joukossa, jolla on kaksi kansainvälistä ch titteliä. Käyttötuloksiensa perusteella se on Kansainvälinen muotovalio CIB, ja kun CACIBeja kertyi ulkomailta enemmänkin, anoin myöhemmin sille uuden inttitittelin, CIE:n.
Lisäksi Taikku on rotunsa kotimaan Ranskan ch - titteli, jota arvostan ehkä eniten kauneuspuolella, koska vaatimukset ovat niin tiukat ja uusia Ranskan valioita tulee vuosittain niin vähän. Ranskan valion arvoon tarvitaan excellent tulos luonnetestissä, terveet lonkat ja vielä sertit, joista yhden tulee olla inttinäyttelystä, yhden briardien erikoisnäyttelystä ja yksi päänäyttelystä, joita on vain kaksi vuosittain.

Missititteleitä Taimi saavutti myös reissuillaan Ruotsissa ja Virossa, ja koto-Suomessa se on vähäisestä kehän kiertelystä huolimatta myös valioitunut ja junnutyttönä saavutti messarissa myös juniori-Voittaja-arvon.

Jalostustarkastuksissa on Taimi käynyt Ranskassa ja Suomessa, molemmista selectionnée arvo.Taimi on luonnetestattu Ranskassa, tuloksena 18/20 pistettä, excellent.

Taimin huikean uran ehkä hienoin kohokohta oli sen pentue, Chaccado B-Happy pentue, 5 tyttöä ja 5 poikaa, joista osa on jatkanut myös Taimin verenperintöä. Kuvassa Ristiinan näytelmissä Ossi ja Ilo.

Onnitteluihin yhtyy koko perheemme ja erityisesti Raili-sisko, jonka Taikku otti heti pikkupennusta lähtien siipiensä suojaan. Edelleen tyttöset ovat erottomattomia ja ihan parhaita leikkikavereita, ja yhtä kepeästi Taimi vielä 10-vuotiaana imeytyy Raipen leikkikutsuihin ja jopa riehaantuu juoksemaan ja telmimään. Parasta Taimin mielestä on kuitenkin uiminen ja syöminen, myös ruoan varastamisen ja roskiksen dyykkaamisen jaloissa muodoissa.


Kiitos kaikista huikeista hetkistä yhdessä Taimi, sydämeni rakkaus. Erityinen kiitos jokaisesta päivästä ja arjesta hauskassa mummuseurassa ja suuressa koiraviisaudessa kanssasi. Onnea uskollinen rakas arvokas koiraystäväni, on vain yksi ja ainoa Taimi!!!

2 kommenttia:

 1. Lämpöiset onnentoivotukset ihanalle Taimille. Perässä tullaan. Ihanaa että Ami ja Taimi ovat terveitä ja elämää täynnä. Toivottavasti saamme viettää näiden neitien kanssa aikaa vielä monta vuotta.

  t.Heidi ja Ami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi, ja Amille myös lämmin rutistus <3

   Poista